Viprotal

A Viprotal melasz alapú folyékony takarmány alapanyag, A folyadék a sűrítés során, ammónium-szulfáttal kezelt, ennek hatására a szulfát-ionok a folyadékban található kálium-ionokkal egyesülnek és kristályokat képeznek. A kristályok eltávolítása centrifugálással történik. A bevitt ammónia megkötődik, a Viprotal nyersfehérje-tartalma 46 %-ra emelkedik. A gyártási folyamat végére tehát a kérődző állatok etetésére szolgáló folyékony takarmány alapanyagot kapunk, igen magas nyersfehérje-, jelentős betain-, aminosav- valamint ásványianyag-tartalommal. A végtermék homogén, sötétbarna, színre és szagra a melaszra emlékeztető folyadék, ami Nyugat-Európában évtizedek óta széles körben alkalmazott takarmány-alapanyag.

A Viprotal takarmányozási értéke:

  • A karbamidtól eltérő jellegű, értékes extra nyersfehérjét visz a táplálékba, melynek nitrogéntartalma – szerves savakkal és ásványi anyagokkal kombinálva – sokkal lassabban bomlik le (kétszer annyi idő alatt), mint a karbamid-nitrogén. Kedvező bakteriális környezetet hoz létre a kérődzők gyomrában.
  • Kérődzőknél hatékonyan helyettesítheti a szójadarát, vagy egyéb fehérjeforrást.
  • Jelentős betain- és aminosavtartalma mellett mikroelemeket is tartalmaz.
  • Folyadékként egyszerűbb a keverékbe vinni, mint a melaszt, mert viszkozitása és sűrűsége alacsonyabb.
  • Kötőhatása miatt pelletkészítésnél felhasználható.

Melasszal, esetleg premix-szel kiegészítve direkt etetésre használható komplex, folyékony takarmány-kiegészítőként. (Folyékony nitrogén-cukor, ásványi anyag, vitaminok.) Az aránya a takarmányadagban, kezdetben 5–6 % lehet, mely 10 %-ig emelhető.

Vállalatunk elsődleges célja, hogy fogyasztóink megelégedettségét termékeink megbízható kiegyensúlyozott minőségével hosszútávon biztosítsuk.

Tovább

Az élesztőgyártás és forgalmazása mellett arra törekszünk, hogy komplex sütőipari megoldásokat biztosítsunk partnereink számára. A sütőipari szakemberek számára mindig megfelelő innovatív és hatékony megoldásokat kínálunk.

Tovább