Élesztő-vinasz

Az élesztő-vinasz melasz alapú folyékony trágya, melyet ökogazdálkodáshoz is ajánlunk . 2,5–3 t/ha adaggal fedezhető a legtöbb kultúrnövény teljes káliumigénye, a nitrogénszükséglet jó része. A nitrogén-hatóanyagot nagyrészt szervesen kötött formában tartalmazza. Így az nem mosódik ki télen, nagyobb része csak a tavaszi felmelegedéssel és a talaj kiszáradásával kerül felvételre. A nitrogénadag felhasználási hatékonysága sokkal kedvezőbb, mint a szervetlen műtrágyák esetében. Mivel a kálium-hatóanyagot szulfát, valamint szerves vegyületek formájában tartalmazza, így nagy mennyiségben használható burgonyához, dohányhoz, gyümölcs- és zöldségfélékhez, a klór káros hatásait mellőzve. Cukorrépánál kiemelkedő teljesítmény érhető el, hiszen közvetve a répából származik, és hasonló formában tartalmazza annak tápanyagait. Egyéb tápanyagai közül a kén, réz, mangán és a bór emelhető ki, melyeket szokás szerint nem kerülnek trágyázásra. Szódiumtartalmát meszes talajokon jól hasznosítja a cukorrépa, napraforgó és a lucerna. 50 % szervesanyag-tartalmával biológiailag aktivizálja a talajt, javítja annak mikrobiológiáját, lehetővé teszi tartalékainak jobb felhasználását. Kalászos után a tarlóra kiszórva gyorsítja a tarlómaradványok lebomlását. Ültetvényeknél már az ültetést követő második évben sikeresen használható. Diverzifikálja a növényi tápanyagellátást. Természetes eredeténél fogva környezetbarát anyag, a biotermesztésben alkalmazható a 889/2008/EK rendelet alapján. A kezelést követően még a második–harmadik évben is tapasztalható többletteljesítmény a kezelt területen. Segítségével egy menetben pótolható a nitrogén, a kálium, a szerves anyag és mikroelemek. A kijuttatás tavasztól ősz végéig, a talajállapottól függően végezhető. A magas szárazanyag-tartalomnak köszönhetően kémiailag stabil, korlátlan ideig tárolható.

Vállalatunk elsődleges célja, hogy fogyasztóink megelégedettségét termékeink megbízható kiegyensúlyozott minőségével hosszútávon biztosítsuk.

Tovább

Az élesztőgyártás és forgalmazása mellett arra törekszünk, hogy komplex sütőipari megoldásokat biztosítsunk partnereink számára. A sütőipari szakemberek számára mindig megfelelő innovatív és hatékony megoldásokat kínálunk.

Tovább