Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. Magyarország egyetlen élesztőgyára.

Vállalatunk története a XIX századra nyúlik vissza.

1876: Budapesten elkezdődik az élesztőgyártás. A régi gyár, melyet Gschwindt Mihály alapított, először az Üllői úton, a mai Corvin mozi helyén volt.

1908–1910: a gyár áttelepült a mai telephelyére Budafokra. A cég a második világháborút követő államosításig a Gschwindt család tulajdonában volt.

Az 1946-os államosítást követően a cég neve Budapesti Szesz- Élesztő- és Likőrgyárra változott.

1963-tól az iparban történő átszervezések miatt a cég neve Szeszipari Országos Vállalat Budafoki Élesztő és Szeszgyárra változott.

1971-ben megalakult a Szeszipari Vállalatok Trösztje és ennek egyik vállalata a Budapesti Szeszipari Vállalat, az élesztőgyár pedig a BUSZESZ része lett.

1984-től a BUSZESZ önálló lett.

1992-ben a BUSZESZ Rt és így az élesztőgyár is, az osztrák Mautner Markhof tulajdonába került.

1995-ben a Budafok Élesztő- és Szeszgyár Kft. önálló céggé alakult

1996 fontos dátum cégünk életében: a francia Lesaffre csoport tulajdonába került. A francia cég mind az öt kontinensen, több mint 180 országban jelen van élesztőivel és különféle sütőipari adalékanyagaival. Az élesztőgyártásban világelső cég irányítása egy új fejezetet nyitott a Budafoki gyár életében. Az utóbbi évek milliárdos fejlesztéseinek eredményeként a gyárban a csúcstechnológia képviselteti magát, amelynek köszönhetően az élesztő minősége minden eddigi szintet felülmúl, és napjainkra Közép-Európa legnagyobb élesztőgyártó- és forgalmazó üzeme lett. Jelenleg több mint 10 országban vagyunk jelen termékeinkkel.

2006. május 4-től új nevünk – immár hivatalosan is – Lesaffre Magyarország Kft. A névváltoztatással erősíteni és tudatosítani kívántuk az élesztőgyártásban világelső Lesaffre csoporthoz való tartozásunkat.

Vállalatunk elsődleges célja, hogy fogyasztóink megelégedettségét termékeink megbízható kiegyensúlyozott minőségével hosszútávon biztosítsuk.

Tovább

Az élesztőgyártás és forgalmazása mellett arra törekszünk, hogy komplex sütőipari megoldásokat biztosítsunk partnereink számára. A sütőipari szakemberek számára mindig megfelelő innovatív és hatékony megoldásokat kínálunk.

Tovább