Lesaffre Magyarország

Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. Magyarország egyetlen élesztőgyára.

Vállalatunk története a XIX századra nyúlik vissza.

1876: Budapesten elkezdődik az élesztőgyártás. A régi gyár, melyet Gschwindt Mihály alapított, először az Üllői úton, a mai Corvin mozi helyén volt.

1908–1910: a gyár áttelepült a mai telephelyére Budafokra. A cég a második világháborút követő államosításig a Gschwindt család tulajdonában volt.

Az 1946-os államosítást követően a cég neve Budapesti Szesz- Élesztő- és Likőrgyárra változott.

1963-tól az iparban történő átszervezések miatt a cég neve Szeszipari Országos Vállalat Budafoki Élesztő és Szeszgyárra változott.

1971-ben megalakult a Szeszipari Vállalatok Trösztje és ennek egyik vállalata a Budapesti Szeszipari Vállalat, az élesztőgyár pedig a BUSZESZ része lett.

1984-től a BUSZESZ önálló lett.

1992-ben a BUSZESZ Rt és így az élesztőgyár is, az osztrák Mautner Markhof tulajdonába került.

1995-ben a Budafok Élesztő- és Szeszgyár Kft. önálló céggé alakult

1996 fontos dátum cégünk életében: a francia Lesaffre csoport tulajdonába került. A francia cég mind az öt kontinensen, több mint 180 országban jelen van élesztőivel és különféle sütőipari adalékanyagaival. Az élesztőgyártásban világelső cég irányítása egy új fejezetet nyitott a Budafoki gyár életében. Az utóbbi évek milliárdos fejlesztéseinek eredményeként a gyárban a csúcstechnológia képviselteti magát, amelynek köszönhetően az élesztő minősége minden eddigi szintet felülmúl, és napjainkra Közép-Európa legnagyobb élesztőgyártó- és forgalmazó üzeme lett. Jelenleg több mint 10 országban vagyunk jelen termékeinkkel.

2006. május 4-től új nevünk – immár hivatalosan is – Lesaffre Magyarország Kft. A névváltoztatással erősíteni és tudatosítani kívántuk az élesztőgyártásban világelső Lesaffre csoporthoz való tartozásunkat.